Digitan ostettua DNA:n maksukanavatoiminnan, DNA lopettaa TV jakelun VHF verkossa. Alla muutamia vastauksia, mitä tämä merkitsee:

 1. Onko VHF antennini jatkossa turha?
  • Kyllä. YLE HD kanavat lähetetään vielä jonkun aikaa VHF verkossa, mutta nekin siirtyvät UHF alueelle. Todennäköisesti VHF antennia ei tulla tarvitsemaan useisiin vuosiin. On mahdollista, että myöhemmin jokin toimija aloittaa taas TV-jakelun VHF verkossa, joten antennin poistossa ei kannattane hätäillä.
 2. Mistä saan maksukanavani jatkossa?
  • Salon alueella vaihtoehtona on UHF antennin kääntäminen Kaarinan Kuusiston lähettimeen. Tämä vaihtoehto vaatii yleensä myös antennivahvistimen pientaloihin.
  • Digita todennäköisesti aloittaa uudelleen maksukanavajakelun joissain UHF täytelähettimissä. Uudet täytelähettimien kanavaniput tiedotetaan vuoden 2019 aikana. Jos UHF antenni on jo suunnattu täytelähettimeen, ei antennin kääntöä Kaarinaan välttämättä tarvita. Asia tarkentuu lähiaikoina.
 3. Mitä pitää tehdä taloyhtiössä?
  • UHF maksukanavaniput tulee ohjelmoida taloyhtiön päävahvistimeen, mikäli taloyhtiö ei vastaanota UHF lähetyksiä Kaarinasta. Kaarinan tapauksessa maksukanavaniput ovat jo todennäköisesti vahvistimiin ohjelmoitu. Uusia täytelähettimien maksukanavanippuja ei ole talovahvistimissa ennalta ohjelmoituina, koska kyseisiä kanavanippuja ei ole ollut aikaisemmin olemassa. YLE HD kanavat kuuluvat jakeluvelvoitteen piiriin, joten vähintään YLE HD kanavat jatkossa tulee välittää asukkaille, jos ne on aiemmin välitetty VHF kanavanipun kautta.
 4. Tarvitsenko nyt HD antennin?
  • Ei ole olemassa HD-antennia. On olemassa vain VHF ja UHF antenneja eri vahvistuksilla ja suuntakuvioilla. Nykyinen UHF antenni on todennäköisesti varsin riittävä jatkossakin, mikäli se on toiminut moitteetta. Harvoin ongelmat myöskään johtuvat itse antennista, vaan taustalla on vikoja vahvistimissa, virtalähteissä, kaapeloinneissa, häiriönsiedossa jne.