17.5.2017 alkanut uusi TV:n toimilupakausi toi mukanaan huomattavia muutoksia maksu-TV kanavien tilaajille. Koska asiasta tulee paljon kyselyjä päivittäin, listataan oleellisimmat asiat tähän artikkeliin.

  1. Maksu-TV kanavien lähetys Fiskars:in ja Salon Isokylän UHF täytelähettimistä loppui. Jatkossa maksukanavia UHF alueella lähettävät seudulla vain Turun, Espoon ja Tammelan päälähettimet. Useissa tapauksissa vastaanotto päälähettimistä vaatii tehokkaamman antennin ja vahvistinlaitteet. On myös paljon sijainteja, joissa päälähettimen vastaanotto ei ole mahdollista lainkaan. YLE HD kanavia ei välitetä UHF alueella. UHF alueen maksukanavat siirtyivät kanavanipusta D kanavanippuun F. Taloyhtiöissä tämä voi tarkoittaa tarvetta ohjelmoida F kanavanippu talovahvistimeen. Joissain talovahvistinmalleissa F kanavanipulle ei ole aikaisemmin ollut tilaa.
  2. VHF-alueella lähetetään HD maksukanavia ja YLE:n maksuttomat HD kanavat, kuten ennenkin. Vastaanotto vaatii VHF-antennin UHF antennin rinnalle. Lähimmät VHF lähettimet sijaitsevat Salon Hämeenkylässä, Jokioisilla ja Kaarinassa.
  3. Maksukanavien lähetystekniikka muuttui ns. DVB-T2 tekniikkaan. Vastaanottimen on jatkossa oltava ns. ”Antenna Ready HD” laite. Ns. ”HD ready” laite ei siis välttämättä riitä. Oman laitteen valmiuden voi tarkastaa täältä:

https://www.testatutlaitteet.fi/fi/index.html

Myös ilmaiskanavat siirtyvät samaan DVB-T2 tekniikkaan vuonna 2020.