Digitan ostettua DNA:n maksukanavatoiminnan, DNA lopettaa TV jakelun VHF verkossa. Alla muutamia vastauksia, mitä tämä merkitsee:

 1. Onko VHF antennini jatkossa turha?
  • Kyllä. YLE HD kanavat lähetetään vielä jonkun aikaa VHF verkossa, mutta nekin siirtyvät UHF alueelle. Todennäköisesti VHF antennia ei tulla tarvitsemaan useisiin vuosiin. On mahdollista, että myöhemmin jokin toimija aloittaa taas TV-jakelun VHF verkossa, joten antennin poistossa ei kannattane hätäillä.
 2. Mistä saan maksukanavani jatkossa?
  • Salon alueella vaihtoehtona on UHF antennin kääntäminen Kaarinan Kuusiston lähettimeen. Tämä vaihtoehto vaatii yleensä myös antennivahvistimen pientaloihin.
  • Digita todennäköisesti aloittaa uudelleen maksukanavajakelun joissain UHF täytelähettimissä. Uudet täytelähettimien kanavaniput tiedotetaan vuoden 2019 aikana. Jos UHF antenni on jo suunnattu täytelähettimeen, ei antennin kääntöä Kaarinaan välttämättä tarvita. Asia tarkentuu lähiaikoina.
  • Päivitys 28.12.2019
   • Maksukanavia lähetetään jatkossa myös Fiskarsin lähettimestä. Salon Isokylän lähetin ei toistaiseksi lähetä maksukanavia. Jos UHF antenni on siis tällä hetkellä suunnattu Salon Isokylän lähettimeen ja maksukanavat vastaanotetaan VHF antennilla, pitää UHF antenni suunnata Kaarinan tai Fiskarsin lähettimeen ja antennisignaalia joutuu todennäköisesti vahvistamaan.
   • 1.1.2020 Digita aloittaa seuraavien kanavien lähetyksen Kaarinan ja Fiskarsin lähettimistä:
    • KANAVAPAIKKA
     KANAVAN NIMI
     40 C More Max HD
     41 Eurosport 1 HD
     42 C More Max
     43 C More Juniori
     44 Discovery Channel
     45 Eurosport 2
     46 Paramount Network
     47 Investigation Discovery
     48 National Geographic Wild
     49 Animal Planet
     50 Disney Junior
     51 Disney XD
     52 Disney Channel
     53 C More First HD
     54 C More Series
     55 C More Sport 1 HD
     56 C More Sport 2 HD
     57 C More Hits
     58 Nick Jr.
     60 Viasat Film Action HD
     61 Viasat Film Premiere HD
     62 Viasat Jalkapallo HD
     63 Viasat Jääkiekko HD
     65 Viasat Hockey HD
     66 Viasat Urheilu HD
     67 Viasat Golf HD
     69 AdultTV.fi
     111 Viasat Live 1
     112 Viasat Live 2
     113 Viasat Live 3
     114 Viasat Live 4
     115 Viasat Live 5
 3. Mitä pitää tehdä taloyhtiössä?
  • UHF maksukanavaniput tulee ohjelmoida taloyhtiön päävahvistimeen, mikäli taloyhtiö ei vastaanota UHF lähetyksiä Kaarinasta. Kaarinan tapauksessa maksukanavaniput ovat jo todennäköisesti vahvistimiin ohjelmoitu. Uusia Fiskars täytelähettimen maksukanavanippuja ei ole talovahvistimissa ennalta ohjelmoituina, koska kyseisiä kanavanippuja ei ole ollut aikaisemmin olemassa. YLE HD kanavat kuuluvat jakeluvelvoitteen piiriin, joten vähintään YLE HD kanavat jatkossa tulee välittää asukkaille, jos ne on aiemmin välitetty VHF kanavanipun kautta.
  • Päivitys 28.12.2019
   • YLE HD kanavat siirtyvät UHF verkkoon 1.4.2020. Lähettimet ja kanavaniput YLE HD kanavien osalta tarkentuvat siis hieman myöhemmin keväällä.
 4. Tarvitsenko nyt HD antennin?
  • Ei ole olemassa HD-antennia. On olemassa vain VHF ja UHF antenneja eri vahvistuksilla ja suuntakuvioilla. Nykyinen UHF antenni on todennäköisesti varsin riittävä jatkossakin, mikäli se on toiminut moitteetta. Harvoin ongelmat myöskään johtuvat itse antennista, vaan taustalla on vikoja vahvistimissa, virtalähteissä, kaapeloinneissa, häiriönsiedossa jne.